Twee geitjes en twee lammetjes

369.320Zaterdag 28 maart jl. om ongeveer 12.30 uur werd het duidelijk dat bij Geeske de bevalling begonnen was.

Geeske had echter weinig zin in om tijdens de openingstijden, en dus met veel toeschouwers, te bevallen. Om 18.00 uur was er nog steeds niets en rond 19.00 uur ook niet. Omdat het wel heel lang duurde hebben we besloten om de veearts te bellen om te kijken of een keizersnede nodig was. Patrick had namelijk gevoeld dat het kleine geitje niet goed lag.

 Geeske heeft het vast en zeker allemaal gehoord, want op het moment dat de veearts gebeld werd, begon ze om ongeveer half 8 met wel heel erge persweeën. Rond kwart voor 8 werd het eerste lammetjes (een jongen) geboren met behulp van Patrick. Zijn zusje werd 3 minuten later gelanceerd en dan bedoelen we ook echt gelanceerd!

370.320Tijdens de bevalling van Geeske vonden we al dat Heidi het heideschaap onrustig werd. Nadat Geeske bevallen was van een mooie geitje en bokje werd ook wel duidelijk dat Heidi ook van plan was haar kindjes op de wereld te zetten.

Ondertussen waren we nog bezig met de warmte lamp om ervoor te zorgen dat de kleintjes van Geeske het warm zouden hebben. Bij het aansluiten van deze lamp ging er echter iets fout en ontstond er kortsluiting met als gevolg geen licht in de stal. Gelukkig had Anne een fietslampje bij zich zodat we "goed" konden zien wat Heidi allemaal aan het doen was.

Ellen was intussen ook gebeld en van de situatie op de hoogte gebracht en zou snel komen met een bouwlamp.

Een kwartiertje na de geboorte van het meisje van Geeske kwam de eerste lam van Heidi: een jongetje en een half uurtje later kwam zijn zusje. Twee mooie witte lammetjes.
Al met al was het een heftig avondje geweest, 2 bevallingen op een rij, waarvan eentje in het licht van een fietslampje.

met vriendelijke groet
Anne , Trea , Patrick en Ellen

logo

Openingstijden

Het is goed om te weten dat de kinderboerderij tijdens de zomertijd een half uur langer open is.
OPEN dinsdag t/m vrijdag van 14.00 - 17.00 uur en op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.
Op het hek staan de openingstijden, op die manier weet je op welke dagen en tijden je op de boerderij langs kunt komen.

Jammer dat je de dieren alleen op woensdag- en zondagmiddag gedag kunt zeggen; een grotere poule vrijwilligers kan dit oplossen. Geef je op voor een vrijblijvend gesprek! info@kinderboerderijcanton.nl

Hier vind je ons

Piet Heinlaan 13
3742 AN Baarn
tel. 035 5422738
info@kinderboerderijcanton.nl
Routeplanner

Sponsoren





  




Art wecycle partner

LOGO Speeldoos klein

 

Vrijwilligers gezocht

We zoeken weekendhulpen en mensen die willen meehelpen bij de activiteiten. 
Lees meer...

ANBI status

Word 'Vriend van...'

Een vriend sponsort de kinderboerderij! Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren, de dieren verzorgen en de boerderij goed onderhouden.

Gezocht sponsors voor hekwerk

  • Welk deel sponsor jij?
  • Help je mee om onze boerderij nog mooier te maken? 
Back to Top