Hanneke en haar lammetjes

363.320Het was even schrikken op 3 maart jl., want toen bleek dat 1 van de lammetjes, dat erg zagend aan het ademhalen was, er uitgedroogd uitzag. Waarschijnlijk had hij zich verslikt en wat melk in de longen gekregen. Ellen is daarom met het lammetje naar de dierenarts gegaan waar hij wat vocht en antibiotica heeft gekregen. Gelukkig ging het daarna weer goed met hem. Op 4 maart jl. waren ze nog een beetje sloom en lagen ze in de hoek, maar vandaag waren ze er helemaal. Ze drinken goed bij mama Hanneke en kunnen al goed lopen en springen.

Met Knor gaat het ook weer stukken beter. Ze moet nog wel een aantal weken antibiotica slikken en goed bewegen, maar er zit zeker vooruitgang in. Haar poot is nog steeds dik, zodat ze nog wel veel moet blijven bewegen, anders wordt haar poot namelijk stijf. Ben je dus op de kinderboerderij dan kan het geen kwaad om Knor uit haar stal te lokken.

De lammeren van geit Valentijn zijn nu ongeveer 4 weken oud en zijn al behoorlijk eigenwijs aan het worden. Ze mogen vanaf deze week brokjes.

Verder zijn de Amerpoortcliënten begonnen en ze zijn goed bezig! Het plein heeft er nog nooit zo schoon en netjes uitgezien. Verder zijn ze ook al in de wei aan het harken gegaan en hebben ze alle rommel verzameld en weggegooid.

Van de bezoekers horen we veel dat het er zo mooi uit begint te zien. Om de voortgang van het klussen er een beetje in te houden is op 21 maart a.s. een klusdag gepland. Iedereen die een beetje handig is en het leuk vindt om te helpen is van harte welkom! Ook al kun je maar een uurtje, alles is mooi meegenomen. Dus als je mee wilt helpen om de kinderboerderij nog mooier te maken, zien we je graag op 21 maart a.s.

logo

Openingstijden

Het is goed om te weten dat de kinderboerderij tijdens de wintertijd een half uur eerder sluit vanwege de donkere dagen.
OPEN dinsdag t/m vrijdag van 14.00 - 16.30 uur en op zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur.
Op het hek staan de openingstijden, op die manier weet je op welke dagen en tijden je op de boerderij langs kunt komen.

Jammer dat je de dieren alleen op woensdag- en zondagmiddag gedag kunt zeggen; een grotere poule vrijwilligers kan dit oplossen. Geef je op voor een vrijblijvend gesprek! info@kinderboerderijcanton.nl

Hier vind je ons

Piet Heinlaan 13
3742 AN Baarn
tel. 035 5422738
info@kinderboerderijcanton.nl
Routeplanner

Sponsoren





  




Art wecycle partner

LOGO Speeldoos klein

 

Vrijwilligers gezocht

We zoeken weekendhulpen en mensen die willen meehelpen bij de activiteiten. 
Lees meer...

ANBI status

Word 'Vriend van...'

Een vriend sponsort de kinderboerderij! Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren, de dieren verzorgen en de boerderij goed onderhouden.

Gezocht sponsors voor hekwerk

  • Welk deel sponsor jij?
  • Help je mee om onze boerderij nog mooier te maken? 
Back to Top