Kinderboerderij Canton weer geopend

Na een tijdelijke sluiting wegens vogelgriep elders in het land is Kinderboerderij Canton weer open. Gelukkig vallen wij niet in het risicogebied rondom het bedrijf met vogelgriep, waardoor wij weer open mogen zijn voor bezoekers, met enkele voorzorgsmaatregelen; deze gelden tot 18 december 2014.

De vogelgriep wordt overgebracht via (veelal wilde) vogels die over ons land trekken; te denken aan de eenden-, ganzen- en zwanentrek naar het zuiden. De ziekte komt binnen 72 uur tot uiting in sterfte van vogels.

Deze (wilde) dieren laten uitwerpselen vallen die in de hokken van onze dieren kunnen vallen. De daken van onze dierenhokken zijn al afgeschermd met zeilen waardoor op deze manier geen besmetting kan plaatsvinden.In de uitwerpselen van overtrekkende dieren kunnen wij, mensen, stappen en dit onder onze schoenen meenemen naar bijvoorbeeld een kinderboerderij.

Om te voorkomen dat bezoekers, werknemers en vrijwilligers de vogelziekte mee naar de kinderboerderij nemen zijn er enkele beperkingen. De gebieden rondom de vogels zijn afgeschermd met hekken/rood-witte linten waarachter alleen de verzorger van deze dieren mag komen met speciale kleding en schoeisel. Wilt u hierop letten als u de kinderboerderij bezoekt met uw kinderen?

De maatregelen zijn dus gericht op het voorkomen van INSLEEP van de vogelgriep, onze dieren hebben geen vogelgriep onder de leden, anders waren ze afgelopen 72 uur al ziek geworden.

Wij hopen weer veel bezoekers te zien komende tijd.

 

Sponsoren


 Sponsor FvdBerg

Art wecycle partner

Logo vjr def uitgesneden
Huur De Deel voor een kinder feestje, vergadering of een gezellig samenzijn.

LOGO Speeldoos klein

Bordje Hekwerk Soest
Sponsor van het hekwerk

Openingstijden

In de winterperiode van 28 oktober 2018 t/m 30 maart 2019 zijn wij van dinsdag t/m zondag geopend van 13.30 - 16.30 uur.
Op maandag zijn wij gesloten.

Peuter-openingstijden

Wij zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 - 12.00 uur speciaal voor (groot)ouders met kinderen tot 4 jaar.

Entree is gratis. Honden zijn welkom, mits aangelijnd!

Hier vind je ons

Piet Heinlaan 13
3742 AN Baarn
tel. 035 5422738
info@kinderboerderijcanton.nl
Routeplanner

Word 'Vriend van...'

Een vriend sponsort de kinderboerderij! Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren, de dieren verzorgen en de boerderij goed onderhouden.

Gezocht sponsors voor hekwerk

  • Welk deel sponsor jij?
  • Help je mee om onze boerderij nog mooier te maken? 

Vrijwilligers gezocht

We zoeken weekendhulpen en mensen die willen meehelpen bij de activiteiten. 
Lees meer...

Back to Top