Luna uit logeren

Onze lieve Nubische hangoorgeit Luna is uit logeren bij de bok genaamd Nono. Zij mag door hem gedekt worden, zodat we in het voorjaar weer een paar leuke lammetjes hebben ronddartelen.

Haar zoon Nol is met haar meegegaan naar dezelfde kinderboerderij in Gorinchem en hij zou daar ook wat geiten mogen dekken als hij groot genoeg was. Helaas is Nol daar ziek geworden, hij kon niet meer beter gemaakt worden en moest door de dierenarts ingeslapen worden. De kinderboerderij waar hij was, is er zeer treurig over en wij vinden het ook heel jammer dat het zo gelopen is. We hopen dat Luna weer zo’n mooie bok zal krijgen volgend jaar.
Noortje, de dochter van Luna, vond de eerste paar dagen wel moeilijk zonder haar moeder en broer. Ze probeert nu vriendin te worden met Mindy onze dwerggeit, daarom staat Lieke, de moeder van Mindy, tijdelijk bij de schapen.
We hebben nog een heel bijzondere geboorte voor deze tijd van het jaar van een dwergkwartel. Ze had 3 eieren uitgebroed, maar 2 kuikens hebben het niet overleefd. Moederkwartel heeft nu nog 1 heel klein donzig bolletje wat heel kwiek door het hokje loopt. Je kunt haar en haar moeder bewonderen in 'de Deel', want het is buiten te koud voor dit kleine vogeltje.

logo

Openingstijden

Het is goed om te weten dat de kinderboerderij tijdens de zomertijd een half uur langer open is.
OPEN dinsdag t/m vrijdag van 14.00 - 17.00 uur en op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.
Op het hek staan de openingstijden, op die manier weet je op welke dagen en tijden je op de boerderij langs kunt komen.

Jammer dat je de dieren alleen op woensdag- en zondagmiddag gedag kunt zeggen; een grotere poule vrijwilligers kan dit oplossen. Geef je op voor een vrijblijvend gesprek! info@kinderboerderijcanton.nl

Hier vind je ons

Piet Heinlaan 13
3742 AN Baarn
tel. 035 5422738
info@kinderboerderijcanton.nl
Routeplanner

Sponsoren





  




Art wecycle partner

LOGO Speeldoos klein

 

Vrijwilligers gezocht

We zoeken weekendhulpen en mensen die willen meehelpen bij de activiteiten. 
Lees meer...

ANBI status

Word 'Vriend van...'

Een vriend sponsort de kinderboerderij! Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren, de dieren verzorgen en de boerderij goed onderhouden.

Gezocht sponsors voor hekwerk

  • Welk deel sponsor jij?
  • Help je mee om onze boerderij nog mooier te maken? 
Back to Top