logo

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Deel 4 - Uit het dagboek van de kinderboerderij Canton

29-03-22 Op de kinderboerderij wonen 3 oude kippen, Truusje, Treesje en Toosje, in het Kakelhuis, een soort kippen-bejaardenhuis. Feitelijk waren ze niet echt gelukkig, ze hadden liever een paar jonge kippetjes erbij, die ook eieren leggen. De baas van de kinderboerderij zag dat ook wel, er moesten wat kippetjes bij komen. Eerst werd het Kakelhuis opgeknapt en over de open ren een dak gemaakt, zodat ze geen last hebben van vogelgriep, want daar worden alle dieren heel ziek van. Maar ja, hoe kom je zomaar aan kippen!

Nu zijn er in Nederland kippenfabrieken, heel groot met wel 50.000 kippen, die iedere dag één ei moeten leggen en die dan verkocht worden in de supermarkt. Iedereen wil wel eitjes eten, maar of de kippetjes zo blij zijn, ik weet het niet. En zo'n fabriek heet een “legbatterij-stal". Op een dag ging de baas van de kinderboerderij naar Barneveld, daar stond een bord aan de weg met daarop “hier heel veel eieren te koop”, dus zijn er ook heel veel kippetjes. De kippenboer vroeg wat de baas kwam doen, nou wij hebben een kinderboerderij en willen graag wat kippetjes erbij, zei de baas van de kinderboerderij, want op de kinderboerderij hebben ze een leuk leven. Uiteindelijk werden er 10 kippetjes gekocht. Tjonge dacht de baas van de kinderboerderij, wat zullen Truus, Trees en Toosje blij zijn. 

De Barneveldse kippetjes moesten in het begin wel wennen. Ze zagen er een beetje mottig uit, de kippenveren moeten glimmen, want dan kun je zien dat ze het naar hun zin hebben. Na een paar dagen begonnen ze in één koor te kakelen. Wat een feest en er werd iedere dag één ei gelegd. De kippetjes krijgen heel lekker voer, graankorrels met vitaminen en ook sla en andere bladgroenten. Iedereen wil nu wel eieren kopen bij de kinderboerderij.

Mocht je in de buurt zijn van de kinderboerderij, dan kun je ze horen kakelen en soms mag je ze ook voer geven. En jullie krijgen ook nog de groeten van de hangbuikzwijntjes Pip en Woezel en het schaap Sasch.

Wij vinden het leuk als jullie langs komen op de dagen dat de kinderboerderij geopend is en misschien gaan de kippetjes wel een kakellied voor jullie kakelen!

Openingstijden

LET OP! 8-30 juni 2024 gewijzigde openingstijden i.v.m. afwezigheid van de beheerder. We zijn open op woensdag- en zondagmiddag van 14 - 17 uur. Jammer dat je de dieren nu alleen woensdag- en zondagmiddag gedag kan zeggen; een grote poule vrijwilligers kan dit oplossen. Geef je op voor een vrijblijvend gesprek!
info@kinderboerderijcanton.nl
 

Hier vind je ons

Piet Heinlaan 13
3742 AN Baarn
tel. 035 5422738
info@kinderboerderijcanton.nl
Routeplanner

Sponsoren

  
Art wecycle partner

LOGO Speeldoos klein

 

Vrijwilligers gezocht

We zoeken weekendhulpen en mensen die willen meehelpen bij de activiteiten. 
Lees meer...

ANBI status


Word 'Vriend van...'

Een vriend sponsort de kinderboerderij! Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren, de dieren verzorgen en de boerderij goed onderhouden.

Gezocht sponsors voor hekwerk

  • Welk deel sponsor jij?
  • Help je mee om onze boerderij nog mooier te maken? 
Back to Top